ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ PROVIL ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ No 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ No 2 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ No 3 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ No 4 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΙΑΛΩΝ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΑΚΙ SUMMER '17 VARIO ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ RUBBERMAID VARIO ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ VARIO ΧΑΡΤΙΑ - ΠΑΝΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ VARIO ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ VARIO ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ VARIO ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ CATERING VARIO HOTEL AMENITES
* Οι τιμές των προϊόντων είναι ενδεικτικές

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΑ VIDEOS

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΗΝΟΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

ΜΑΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ


ΠΡΟΪΟΝΤΑ


GLUTEN FREE Προϊόντα χωρίς γλουτένη

Η κατηγορία προϊόντων ελεύθερα γλουτένης δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από εντεροπάθεια από γλουτένη ή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Γνωρίζοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά με την κυκλοφορία προϊόντων αβέβαιης προέλευσης και την δραστηριοποίηση, στον κλάδο του εμπορίου τροφίμων, ατόμων που δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν προϊόντα ελευθέρα γλουτένης, δεσμευόμαστε για την ύπαρξη πιστοποιητικών που συνοδεύουν όλα τα προϊόντα που εμπορευόμαστε καθώς και για την ορθή πρακτική όσον αφορά το χειρισμό τους. Έτσι είστε σίγουροι ότι τα προϊόντα που αγοράζετε είναι πιστοποιημένα ελεύθερα γλουτένης και δεν έχουν υποστεί επιμόλυνση σε κανένα στάδιο από την παραγωγή μέχρι την τελική τους κατανάλωση Ο επιπολασμός της νόσου ποικίλει στις διάφορες περιοχές του πλανήτη και υπολογίζεται μεταξύ 0,2%και 2,2 %. Η κλινική εικόνα της κοιλιοκάκης περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων: διάρροια, στεατόρροια, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος και απώλεια βάρους. Υπάρχει και η ασυμπτωματική μορφή της νόσου, με μαλακές ή φυσιολογικές κενώσεις, αίσθημα αδυναμίας, ατονία και μικρή απώλεια βάρους. Στην παιδική ηλικία η κοιλιοκάκη εμφανίζεται συνήθως μεταξύ του πρώτου και του τρίτου έτους της ηλικίας και συνοδεύεται από διάρροια, μετεωρισμό και υστέρηση στην αύξηση του σωματικού βάρους. Άλλα συμπτώματα της κοιλιοκάκης είναι η αναιμία, βλάβες στα οστά, αιμορραγικές εκδηλώσεις και περιφερική νευροπάθεια. Η διάγνωση της νόσου επιτυγχάνεται με την ιστολογική εξέταση ιστοτεμαχιδίων που λαμβάνονται από το δωδεκαδάκτυλο κατά τη διάρκεια ενδοσκόπησης και την ανίχνευση στο αίμα ορολογικών δεικτών της νόσου (αντι‐GL‐IgG , αντι‐GL‐IgA, ΕΜΑ‐IgA και αντι‐tTg‐IgA). Η νόσος της κοιλιοκάκης αντιμετωπίζεται μόνο με την εφόρου ζωής τήρηση δίαιτας ελεύθερη γλουτένης. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής. Συνήθως, χορηγούνται σίδηρος, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, βιταμίνη Κ και βιταμίνη Β12. Η κοιλιοκάκη έχει καλή έως άριστη πρόγνωση, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα και ο ασθενής ακολουθήσει δια βίου δίαιτα ελεύθερη γλουτένης.

Τί είναι η κοιλιοκάκη;
Ορισμός (Ιατρικός)
Η κοιλιοκάκη είναι μια ανοσολογική διαταραχή προκαλούμενη από τη γλουτένη (πρωτεΐνη σιτηρών) σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα με παρουσία :
  • Ποικίλων εκδηλώσεων σχετιζόμενων με τη λήψη γλουτένης.
  • Ειδικών αντισωμάτων.
  • HLA-DQ2 ή/και HLA-DQ8.
  • Εντεροπάθεια.

Η κοιλιοκάκη είναι νόσος που προσβάλλει το λεπτό έντερο μέσω μίας αυξημένης ανοσολογικής απόκρισης στη γλουτένη του σίτου, της σίκαλης και του κριθαριού σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Ο επιπολασμός της νόσου ποικίλει στις διάφορες περιοχές του πλανήτη και υπολογίζεται μεταξύ 0,2%και 2,2 %. Η κλινική εικόνα της κοιλιοκάκης περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων: διάρροια, στεατόρροια, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος και απώλεια βάρους. Υπάρχει και η ασυμπτωματική μορφή της νόσου, με μαλακές ή φυσιολογικές κενώσεις, αίσθημα αδυναμίας, ατονία και μικρή απώλεια βάρους. Στην παιδική ηλικία η κοιλιοκάκη εμφανίζεται συνήθως μεταξύ του πρώτου και του τρίτου έτους της ηλικίας και συνοδεύεται από διάρροια, μετεωρισμό και υστέρηση στην αύξηση του σωματικού βάρους. Άλλα συμπτώματα της κοιλιοκάκης είναι η αναιμία, βλάβες στα οστά, αιμορραγικές εκδηλώσεις και περιφερική νευροπάθεια. Η διάγνωση της νόσου επιτυγχάνεται με την ιστολογική εξέταση ιστοτεμαχιδίων που λαμβάνονται από το δωδεκαδάκτυλο κατά τη διάρκεια ενδοσκόπησης και την ανίχνευση στο αίμα ορολογικών δεικτών της νόσου (αντι‐GL‐IgG , αντι‐GL‐IgA, ΕΜΑ‐IgA και αντι‐tTg‐IgA). Η νόσος της κοιλιοκάκης αντιμετωπίζεται μόνο με την εφόρου ζωής τήρηση δίαιτας ελεύθερη γλουτένης. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής. Συνήθως, χορηγούνται σίδηρος, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, βιταμίνη Κ και βιταμίνη Β12. Η κοιλιοκάκη έχει καλή έως άριστη πρόγνωση, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα και ο ασθενής ακολουθήσει δια βίου δίαιτα ελεύθερη γλουτένης.

Βασικά στοιχεία για την κοιλιοκάκη
Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση νόσος που προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη, δεν είναι μια τροφική αλλεργία. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι , τη σίκαλη και το κριθάρι. Μερικοί άνθρωποι με κοιλιοκάκη είναι επίσης ευαίσθητοι και στη βρώμη.
· Όταν τρώμε τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη, στο βλεννογόνο (εσωτερικό τοίχωμα) του εντέρου εμφανίζεται βλάβη.
· Η κοιλιοκάκη προσβάλλει τουλάχιστον 1 στους 130 - 150 ανθρώπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ωστόσο, μόνο περίπου 10 έως 15 % τωνανθρώπων με την πάθηση έχουν διαγνωστεί κλινικά.
· Η μέση διάρκεια του χρόνου που απαιτείται για κάποιον να διαγνωστεί με την ασθένεια από την έναρξη των συμπτωμάτων είναι 13 χρόνια !
· Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 8000 – 10000 άτομα που πάσχουν από εντεροπάθεια από γλουτένη.
· Προφανείς πηγές γλουτένης περιλαμβάνουν τα ψωμιά , τα ζυμαρικά , τα άλευρα , τα δημητριακά, τα κέικ και τα μπισκότα . Η γλουτένη χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε πολλά αγαπημένα φαγητά , όπως κροκέτες ψαριού , λουκάνικα , σάλτσες , κύβοι και σάλτσα σόγιας.
· Δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση. Η μόνη θεραπεία είναι η δια βίου συμμόρφωση σε μια αυστηρή δίαιτα χωρίς γλουτένη.
· Αν μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης δεν ακολουθείται , η νόσος μπορεί τελικά να οδηγήσει σε υποσιτισμό , οστεοπόρωση , καρκίνο του λεπτού εντέρου και επίσης να προκαλέσει προβλήματα στειρότητας.
· Αν κάποιος με κοιλιοκάκη φάει γλουτένη από λάθος , είναι πιθανό να μην αισθανθεί καλά μέσα σε λίγες μόνο ώρες και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρή διάρροια και εμετό και μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.
· Τρόφιμα χωρίς γλουτένη μπορούν να επιμολυνθούν από τριμμένη φρυγανιά σε τοστιέρες , μαρμελάδα, βούτυρο , από μαχαίρια και από σκεύη στα οποία χρησιμοποιήθηκαν τρόφιμα με γλουτένη.
· Το κρέας από ζώα που τρέφονται με δημητριακά είναι χωρίς γλουτένη.
· Η κοιλιοκάκη είναι κληρονομική. Μελέτες δείχνουν ότι, αν ένα μέλος της οικογένειας έχει η κοιλιοκάκη, υπάρχει 10% πιθανότητα ανάπτυξης της νόσου από έναν στενό συγγενή.
· Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ( IBS ), μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν αδιάγνωστη κοιλιοκάκη .
· Η ερπητοειδής δερματίτιδα είναι η απεικόνιση της κοιλιοκάκης στο δέρμα.